Folket og magten: RÆSON på Rødding 2017

Folket og magten: RÆSON på Rødding 2017

16.01.2017


Hvem har løsningerne på demokratiets udfordringer? Igen i 2017 inviterer Rødding Højskole og nyhedsmagasinet RÆSON til 48 timers politisk diskussion og samtale: Fredag 17/3, lørdag 18/3 og søndag 19/3.

Der bliver – mildt sagt – nok at tale om, mener RÆSONs udgiver Clement Kjersgaard: “I en række lande presses de gamle partier og de gamle politikere af protestbevægelser”, siger Kjersgaard, der selv holder foredrag på kurset. “Fra Bernie Sanders’ succes over Brexit til Donald Trumps sejr. Europa rundt vinder nye partier frem, fra højre og venstre. Konferencens overordnede spørgsmål er derfor simpelt: Hvad sker der nu? Hvad bliver de etablerede partiers svar?”

Blandt weekendens temaer er mediernes rolle, dannelse og uddannelse, ideologiernes fremtid og spillereglerne på Christiansborg. Arrangementet, der indledes fredag aften og slutter søndag eftermiddag, veksler mellem foredrag, dueller og diskussioner. Men de skiftende formater har ét tilfælles fortæller Clement Kjersgaard: ”At magthaverne her står overfor en sal fuld af tilhørere, der er kommet ikke bare for at lytte men for at diskutere”. Igen i 2017 tæller oplægsholderlisten en række centrale aktører fra Christiansborg, herunder en række af de skarpe nye profiler som Pelle Dragsted fra Enhedslisten, Jakob Engel-Schmidt fra Venstre og SF’s nyudnævnte politiske ordfører Jakob Mark.

For mere information og tilmelding, besøg Rødding Højskoles hjemmeside her.

Blandt oplægsholderne:
– Marianne Jelved (R), fhv. minister og partileder
– Christine Antorini (S), fhv. undervisningsminister
– Pelle Dragsted, MF (EL)
– Merete Riisager, MF (LA)
– Jakob Mark, MF (SF), politisk ordfører
– Jakob Engel-Schmidt, MF (V)
– Clement Kjersgaard, studievært, redaktør m.v., udgiver af RÆSON