PODCAST – Verdens Bedste Ideer #2: Har ideologierne tabt til excel-arket?

PODCAST – Verdens Bedste Ideer #2: Har ideologierne tabt til excel-arket?

12.04.2017


Kan ideologi stadig bruges til at løse nutidens problemer, eller kan politik reduceres til lavpraktiske løsninger? Er velfærdsprojektet et lighedsprojekt – og hvordan hænger lighed og frihed sammen?

I RÆSONs nyeste podcastserie, Verdens Bedste Idéer, inviterer vi politikere og meningsdannere i studiet til en samtale om ideologiernes rolle i dag, samt de principper, som de mener, kan skubbe samfundet i den rigtige retning. Podcasten er en del af temaet IDEAL.

I denne udgave af Verdens Bedste Idéer har vi besøg af:

Mia Amalie Holstein – Velfærdspolitisk chef i CEPOS og medlem af Etisk Råd
Theresa Scavenius – postdoc ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet
Caspar Stefani – Folketingskandidat for De Konservative
Rosa Lund – Folketingskandidat for Enhedslisten

Vært: Loke Bisbjerg Nielsen.
Tilrettelæggelse: Max Secher Quorning & Loke Bisbjerg Nielsen

UDVALGTE CITATER FRA UDSENDELSEN
”I dag diskuterer man nationalregnskabet ude i samfundet og politik hjemme ved køkkenbordet. Jeg mener ikke, det ville hjælpe os at være mere ideologiske i vores tilgang. Visionerne har vi tabt.”
– Mia Amalie Holstein

”Når man snakker om, at noget er ’nødvendighedens politik’, så ligger der jo en ideologi bag. Det er i hvert fald ikke en tankegang, som er særligt socialistisk, nok mere liberalistisk, så lad os kalde tingene, hvad de er.”
– Rosa Lund

”Velfærdsprojektet er et lighedsprojekt, som handler om at skabe frihed til folk gennem lige muligheder. Det handler netop ikke om, at vi alle sammen skal gå i takt eller skal tage en uddannelse. Det er et grundlæggende emancipatorisk projekt, som vil sige, at selvom man er søn af en kontanthjælpsmodtager, så kan man godt blive jurist.”
– Theresa Scavenius

”Jeg synes, man skal passe på med at sige, at populisme kun kan høre til på højrefløjen, fordi jeg synes også, Alternativet er populister. Grunden til at disse vinder frem, er, at ideologierne har fejlet.”
– Caspar Stefani

Find RÆSONs Podcasts i iTunes
Find RÆSON Podcast på SoundcloudILLUSTRATION: Theresa Scavenius, Rosa Lund, Caspar Stefani, Mia Amalie Holstein