PODCASTPREMIERE – Verdens Bedste Ideer: “De store midterpartiers ideologikamp mudres til teknokratisk uigenkendelighed”

PODCASTPREMIERE – Verdens Bedste Ideer: “De store midterpartiers ideologikamp mudres til teknokratisk uigenkendelighed”

27.03.2017


VERDENS BEDSTE IDEER #1 [RÆSON PODCAST]. I RÆSONs nyeste podcastserie, VERDENS BEDSTE IDEER, inviterer vi politikere og meningsdannere i studiet til en samtale om ideologiens rolle i dag, og de principper, de mener kan skubbe samfundet i den rigtige retning. Vi sætter debatten i rammerne af de principper eller ideologiske ståsteder, som motiverer vores gæsters samfundsmæssige og politiske engagement.

I denne udgave af VERDENS BEDSTE IDEER har vi besøg af:

Khaterah Pawani – talskvinde for Exitcirklen
Frederik Vad Nielsen – forretningsmedlem i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
Tobias Weische – næstformand i Dansk Folkepartis Ungdom
Dennis Nørmark – liberal fritænker

Vært: Max Secher Quorning.

CITATER:
Dennis Nørmark: ”Jeg savner nogle gange de gode gamle dage, hvor de liberale stod for de riges synspunkter og socialdemokraterne stod for de fattiges, og så kunne vi kæmpe mod hinanden. Jeg er så gammeldags, at jeg mener det handler om at kæmpe og at prøve at vinde over sine modstandere. Hvis man skal prøve at omfavne alle, er det, at ideologi mudres til i teknokrati, og det kommer til at fremstå som om, at vi alle sammen vil det samme.”

Khaterah Pawani: ”Når jeg stiller politikerne fra Folketinget et simpelt spørgsmål om, hvor mange de faktisk kender faktisk fra indvandrermiljøerne, så oplever jeg, at selv store partier og dem, som går ind for et multikulturelt samfund, ingen kontakt har til de forskellige lag i samfundet. Så al den tale om at omfavne bredt, er meget populistisk og jeg tror det bunder i den politiske elites afstand.”

Frederik Vad Nielsen: ”Der er flere skel i samfundet. I gamle dage mødte vi hinanden i folkekirken, i fagbevægelsen og i folkeskolen. Alle de her fællesskaber er vi ved at vende ryggen. Vi ser en offentlig sektor, som er ved at blive udmagret, i København har vi sorte skoler, vi har hvide skoler, folk køber private ydelser i større omfang. Vi møder hinanden meget mindre end for bare ti år siden, og det ser jeg faktisk som den store trussel.”

Tobias Weische: ”Der er nogle meget klarere ideologisk kampe fra de partier, som er lidt mere ude på fløjene, hvorimod de store midterpartier – Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre – fremstår uigenkendelige. Det gør, at sådan nogen som mig, der er nationalkonservativ og derfor ikke tror på det føderale projekt, har nogle bedre svar på spørgsmål som den Europæiske Union.

Find RÆSONs Podcasts i iTunes
Find RÆSON Podcast på SoundcloudILLUSTRATION: Khaterah Parwani (foto: Sigrid Nygaard/Dagbladet Information), Dennis Nørmark (foto: pressefoto/dennisnormark.dk), Tobias Weische (foto: Facebook), Frederik Vad (foto: pressefoto).