RÆSON Podcast – Trumps USA: “Trump føler åbenbart ikke noget større behov for at præsentere en samlet politisk vision”

RÆSON Podcast – Trumps USA: “Trump føler åbenbart ikke noget større behov for at præsentere en samlet politisk vision”

11.01.2017


NY PODCASTSERIE: Trumps USA #1: Kan man være både præsident og forretningsmand? Bliver Donald Trumps præsidentembede en ny storhedstid for tvivlsom etik og udbredt korruption i amerikansk politik? Og hvad skal der ske med den omstridte sundhedsreform, ObamaCare?

Værter: Emil Gjerding og Niels Byrjalsen

Donald Trump narrede meningsmålinger, eksperter og journalister, da han tog sejren for næsen af Hillary Clinton, og blev valgt som amerikanernes 45. præsident. I RÆSONs nye podcastserie, Trumps USA, analyserer og diskuterer vi med hjælp fra en række eksperter de mange nye spørgsmål, der er opstået i kraft af dette historiske valg.

Niels Bjerre-Poulsen og Frederik Hjorth ser i første episode nærmere på Trumps pressemøde, forretningsinteresser og republikanernes planer for Obamacare.

Find RÆSON Podcast i iTunes.

Find RÆSON Podcast på Soundcloud.Udvalgte citater fra udsendelsen:

Niels Bjerre-Poulsen om Trumps pressemøde:

“Man blev ikke klogere af Trumps pressemøde end man ville blive ved at læse hans egen twitter-konto. (…) Trump føler åbenbart ikke noget større behov for at præsentere en samlet politisk vision.”

Frederik Hjorth om, hvad der vækker vælgerne:

“Udenrigspolitik er ikke højt på vælgernes dagsorden. Det er noget, eliter går op i.”

Niels Bjerre-Poulsen om Trumps kamp med de amerikanske efterretningstjenester:

“Det er nok en meget dårlig idé at undergrave tilliden til hele det efterretningsapparat, han som præsident bliver afhængig af, allerede inden han tiltræder.”

Frederik Hjorth om det amerikanske demokratiske system:

“I de kommende år kommer vi nok til at se en større værdsættelse af det faktum, at man rent faktisk har en magtdeling, når man har en præsident som Trump.”

Niels Bjerre-Poulsen om Trumps erhvervsinteresser:

“Trump fremhæver gang på gang, at han ikke har nogen forfatningsmæssige begrænsninger på sine erhvervsinteresser. og det interessante er, at han har ret.”

ILLUSTRATION: Donald Trump (foto: Gage Skidmore)